Wat is het Genetic Choir?

De Genetic Choir is zowel een manier van werken als een groep mensen die uit alle windstreken regelmatig in Amsterdam bij elkaar komen. Er is een grote pool van Genetic Choir zangers die bestaat rond een meestal wat kleinere groep die op een bepaald moment aktief is met Concerten en Projecten. Per project verschilt de constellatie van zangers, door eenieders beschikbaarheid en soms door wat een specifiek project of concert vraagt.

Het Genetic Choir als manier van werken wordt steeds verder ontwikkeld door deze groep, onder leiding van Thomas Johannsen. Er zijn regelmatig Workshops (klik hier voor actuele data) waar Genetic Choir zangers aan meedoen, maar die tevens open staan voor iedereen. De taal die we in de workshop bezigen is soms Nederlands en soms Engels, afhankelijk van de deelnemers. We kunnen sowieso altijd – voor iedereen die Engels moeilijk vindt – naar het Nederlands vertalen als iets onduidelijk is.

Het Genetic Choir leeft van de verscheidenheid en de combinatie van allerlei soorten stemmen en mensen, van zogenaamd amateur tot professional. Er is geen bepaalde muzikale achtergrond of zangervaring vereist om Genetic Choir zanger te worden, maar elke achtergrond is welkom en wordt door ons gezien als verrijking. Het Genetic Choir Ensemble (de groep ervaren zangers die concerten en projecten doet) staat dus open voor iedereen die regelmatig komt trainen. Hoeveel workshops/sessies er nodig zijn om in het Ensemble mee te draaien (mocht je daar ambitie voor hebben) hangt af van de snelheid waarin je je de Genetic Choir manier van werken en het performerschap als improvisatie-performer eigen kan maken.

Het grootste gedeelte van deze site is in het Engels, maar schroom niet om een vraag te stellen als je er niet uitkomt. We spreken Nederlands!  🙂    Gebruik het contactformulier, bijvoorbeeld onderaan deze pagina, om je vragen te stellen.

Workshops       Concerten       Blog (nieuws)

Je kunt hier rechts op de pagina onder “Follow the Genetic Choir” je e-mail adres achterlaten om regelmatig nieuws te ontvangen over aankomende concerten en workshops van het Genetic Choir. Je ontvangt dan een e-mail van wordpress.com in je inbox waarmee je je aanmelding kan bevestigen. Je kan dan ook zelf bepalen hoe vaak je nieuws ontvangt, of je weer uitschrijven.

    

Hier als voorbeeld een workshop beschrijving in het Nederlands van een workshop die vaker langskomt. Actuele workshopdata en -beschrijvingen (in het Engels) zijn hier te vinden.

“Melody Makers”

MelodyMakersCarousel_lowres_gekniptMelodieën zijn de verhalenvertellers van de muziek. Je hoeft maar enkele tonen achter elkaar te zetten, en je hebt meteen een gevoel of sfeer te pakken, hoort het begin van een verhaal, de belofte van een nog veel groter avontuur. Melodieën zijn ook speelse beesten, die – vooral in groepsverband – ge’loopt’ en gekopiëerd in grote getalen om elkaar heen kunnen buitelen, steeds nieuwe verbanden met elkaar opzoekend, tot dat ze volledig transformeren of mooi stilvallen.

   
In deze Genetic Choir workshop staat het improviseren met melodieën centraal. Stemwerk en ritme zullen ook aan bod komen, maar de focus ligt op het verhalen weven met melodieën. Hoe doe je dat als improviserende zanger? Hoe maak je het persoonlijk en hoe ontstaat eigenlijk betekenis? Hoe werk je samen met anderen?

De Genetic Choir aanpak zorgt ervoor dat je geen specifieke achtergrond hoeft te hebben om aan deze workshop deel te nemen. Alle niveaus en muziekstijlen zijn welkom.

photo by Oxyman

[GFDL, CC-BY-2.5], via Wikimedia Commons