Vacature zakelijk leider Genetic Choir

Profiel zakelijk leider

Het ​Genetic Choir​ / stichting Here & Now zoekt een zakelijk leider. Iemand met ervaring en visie in het beheersen van én strategie ontwikkelen voor de financiële aspecten van een groeiende, dynamische culturele organisatie.

De zakelijk leider is onderdeel van een team bestaande uit artistiek leider, fondsenwerver, en diverse projectleiders. Hij/zij is eindverantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen van de organisatie.

Het Genetic Choir / stichting Here & Now is een zelfsturende organisatie in opbouw. Artistieke en maatschappelijk relevante projecten worden niet alleen ontwikkeld door de artistiek leider, maar ook door zangers en makers van het ensemble. Geregeld lopen diverse projecten parallel aan elkaar. De zakelijk leider zal nauw betrokken zijn bij het vormgeven van de passende organisatiestructuur die een dergelijk dynamische werkwijze optimaal kan ondersteunen. Dit houdt in dat de kandidaat – in overleg en afhankelijk van ervaring en ambities – de omvang van zijn takenpakket deels zelf samen zal stellen.

Takenpakket

De zakelijk leider is in ieder geval verantwoordelijk voor:

  • Het opstellen van de jaarbegroting en de projectbegrotingen voor fondsenwerving.
  • Afrekeningen en financiële rapportage naar fondsen toe
  • Budgetbewaking jaarbegroting
  • Advies en globale controle wat betreft de boekhoudingen per project (de projectleiders zijn verantwoordelijk).
  • Periodieke rapportage aan het bestuur

Overige taken, in overleg:

  • Fondsenwerving en financiële strategie, in samenwerking met artistiek leider en eventueel externe fondsenwervers
  • Het opbouwen en onderhouden van relevant netwerk voor de organisatie op zakelijk gebied

     

Kennis en ervaring met het culturele en/of maatschappelijke werkveld is een vereiste. De zakelijk leider beschikt over aantoonbare kennis op het gebied van leiding geven en verantwoordelijk zijn voor de financiële verslaggeving en strategisch financieel beleid. Hij/zij is goed op de hoogte van fiscale regelgeving, heeft ervaring met fondsenwerving, verslaggeving en rapportages.

We zoeken voor de rol van zakelijk leider een ZZP-er die zich in beginsel wil verbinden aan een takenpakket van gemiddeld 4 tot 8 uur per week.

Voor de diverse overhead taken van de organisatie is naar verwachting vanaf januari 2019 0,55 FTE beschikbaar.

 

Over de organisatie

Het Genetic Choir / Stichting Here & Now zet zich in om improvisatie als interdisciplinair vakmanschap van zowel kunstenaars als andere professionals te ontwikkelen en zoveel mogelijk lagen van de samenleving ermee in aanraking te laten komen. Dit omdat het vak van de improvisatie één van de antwoorden op de maatschappelijke en menselijke uitdagingen van onze tijd is. Improvisatie biedt inzichten over hoe mensen op betekenisvolle manieren met elkaar verbonden kunnen zijn in een wereld die steeds complexer en onoverzichtelijker wordt. Het biedt kennis over hoe mensen effectief, waarde creërend en zichzelf steeds vernieuwend kunnen samenwerken als de context van samenwerken niet volledig vast ligt.

Het Genetic Choir is als professioneel ensemble de afgelopen jaren in een artistieke stroomversnelling geraakt: de eigen projecten werden steeds groter en complexer, de vraag van buiten om op te treden en kortstondige samenwerkingen aan te gaan werden steeds talrijker. Daarbij bespeelt het ensemble diverse podia, van klein en experimenteel tot grote prominente plekken zoals het Bimhuis, Muziekgebouw aan het IJ en het Over ‘’t IJ Festival. Veel projecten zijn site-specific, zoals Loop-Copy-Mutate in de Noord-Zuidlijn in-aanbouw onder Amsterdam CS in 2017. Voor een indruk van dit project, kijk hier: ​https://vimeo.com/245892217

Voor 2019 is het Genetic Choir uitgenodigd om een speciale editie van Loop-Copy-Mutate op het November Music festival te presenteren, en er staan nieuwe eigen projecten op stapel, zoals de concerttrilogie (Non)Corpus: God/Water/Chaos​, een innovatief project voor de omgang met dementie (​Huis van Lied en Geluid)​ en de organisatie van het ​International Interdisciplinary Improvisation Festival​ (IIIF) in Amsterdam in 2020.