podcast “Improvisation!” by VPRO/Radio4 features Thomas talking about Genetic Choir

In the wake of “50 years of jazz and improvisation in the Netherlands” (BIM50), Vrije Geluiden is producing a whole podcast series about the art of improvisation music for the Dutch Radio 4.

In the two-part investigation of ‘Vocal Improvisation’ (podcast #5 and podcast #6 of the whole series, vocalist-improvisers Greetje Bijlma, Kristina Fuchs, Rianne Wilbers and Thomas Johannsen talk about improvising with the human voice.

In the middle of it all, Thomas explains a thing or two about the Genetic Choir way of improvising!

Listen to it here:

Improvisatie! Vocaal (1) – about emotion, sound and text

Improvisatie! Vocaal (2) – about micro-tonal singing, trust and the presence of an audience

And for those who want to see vocal improvisation in action, come to the

Hidden Songs BIM50 concert

tonight in TivoliVredenburg!

21:00 hours, 14-10-2022, Club 9, TivoliVredenburg Utrecht

2 thoughts on “podcast “Improvisation!” by VPRO/Radio4 features Thomas talking about Genetic Choir

 1. Beste Genetic Choir, beste BIM,

  Ik heb grote bewondering voor de kunst van het improviseren (vocaal en instrumentaal) in de jazz. Zijn jullie ervan op de hoogte dat er in andere werelden ook geïmproviseerd wordt, zowel instrumentaal als vocaal? Bijv. in de traditionele Arabische volksmuziek en in de Turkse klassieke muziek. Ik heb adembenemend mooie voorbeelden. Ik zou het mooi vinden als BIM daar wat meer aandacht aan wil besteden. Ik kan jullie helpen aan namen van artiesten en ensembles.

  Met vriendelijke groet,

  Crispijn Oomes
  Speelman International
  World Music Agency.http://www.speelman.nlinfo@speelman.nl

 2. Hallo Crispijn, jazeker – improvisatie is van alle culturen en werelddelen. Wij hebben op onze volgende Genetic Choir Ensemble sessie een guruji uit de India die ons verder gaat scholen in de drupad (een vocale traditie die we al langer met nieuwsgierigheid volgen en die bijvoorbeeld ook een rol spelen tijdens ons project (Non)Corpus: God.

  Er is zoveel moois te ontdekken aan vocale improvisatie tradities, helemaal mee eens!

  Ik stond vanavond in TivoliVredenburg met een Turkse zangers en een Cubaanse zangeres heel intiem en intens muziek te impoviseren als hedendaags/westerse vocalist tijdens “Hidden Songs”. Het was een wonderlijk mooie concertavond.

  Overigens, voor de helderheid: Je reageert op het blog van het Genetic Choir, en wij zijn niet de BIM. Toevallig ben il BIM lid en betrokken bij de BIM50 productie, maar als je het daar verder onder de aandacht wil brengen, dan zou je het bestuur van de beroepsvereniging een berichtje kunnen sturen: Kijk daarvoor op http://www.bimpro.nl

Comments are closed.